Portionering

Hvor meget spiser man?
Selv om det er et spørgsmål, der er umuligt at besvare, bliver man nødt til at tage stilling til det, når man skal købe ind, hvad enten man er i kokkefaget, slagterfaget eller blot skal lave mad til familien. Nedenfor er der nogle ting man skal have med i betragtning:

Hvem er maden til?
Er det folk der spiser meget til hverdag?
Hvordan er fordelingen mellem kvinder og mænd?
Unge eller ældre? Børn spiser ikke ret meget, før de når op i skolealderen, men unge herrer spiser mere end deres mødre allerede fra 10 års alderen!
Er folk til grøntsager eller kød?
Hvad er menuen?

Jo flere retter – jo mindre portioner!
En solid foret med godt brød tager appetitten.
En fyldig dessert kan mætte efter en meget “fin” hovedret.
Få overblik

Det er altid en god ide at forestille sig et bord med 4 eller 6 personer – Hvad spiser de? Hvor meget skal der være i skålene – på fadet? Så rammer man ikke helt ved siden af.

Se vejledning her http://www.slagteren.net/viewpage.php?page_id=12

Skriv et svar