Fisk i Sæson

Fisk i sæson marts/april måned

Stenbiderrogn:
Også kaldet dansk kaviar. Stenbiderhunnen fanges af lokale fiskere og tømmes for de særlige lyserøde rogn. Sæson januar, februar, marts, april og maj. Stenbiderrogn er kendt som den danske udgave af caviar og er en delikatesse, der smagsmæssigt sagtens kan måle sig med den ægte vare, nemlig rogn fra stør. Stenbiderrogn smager frisk og let salt og dens naturlige farve er rosa, grænsen til transparent.

Torsk:
En klassiker med lyst og let kød der kan varieres, dampet, kogt, stegt eller bagt.

Kuller:
Kuller er i familie med torsken, både når det gælder smag og tilberedning. Kulleren fanges langs de danske kyster. Den sorte plet på kullerens side siges at være et tommelfingeraftryk, som apostlen Skt. Peter efterlod, da han holdt fisken og fandt tempelskatten.

Lyssej:
Kødet fra en lyssej er både fast og delikat, dermed særlig egnet til fars. De største fisk færdes ofte ved tilvoksede skibsvrag og dermed populære blandt lystfiskere.