Kryddersnapse

Kryddersnapse

Her finder du mine julesnapse lavet på Brøndum snaps.

Historien om Brøndums Snaps er historien om en af det forrige århundredes foretagsomme brændevins-familier. Brøndums Snaps er det ældst eksisterende snapsemærke i Danmark, hvis rødder går tilbage til 1840, da brændevinsfremstilleren Anthon Brøndum grundlagde sit brænderi i Snaregade i København og lancerede den smagsfulde Brøndums snaps, der i dag er den ældste danske snaps.

Læs mere om Brøndum og destillation af snapse her


Lars Julesnaps

Ingredienser:
1 flaske klar Brøndum Snaps
1 økologisk appelsin
40 økologiske kaffebønner
1 kanelstang
2 spsk. rørsukker
8 krydderneliker
8 kardemommekapsler
2 dl bl. rosiner og mandler
1 flækket vaniljestang
10 peberkorn
4 stjerneanis

Fremgangsmåde:
Skyl appelsinen grundigt og prik 40 huller heri. Appelsin og øvrige ingredienser kommes i et henkogningsglas.

Tilsæt 1 flaske Brøndum Klar Snaps. Omryst glasset en gang ugentligt. Filtrer essensen gennem et kaffefilter efter 40 dage.

Denne essens opblandes herefter 1 til 3 med Brøndum Klar Snaps.

Nyd den til julefrokosten.

Kilde: http://www.brøndumssnaps.dk – der kan du finde flere kryddersnapse opskrifter.

 


Julesnaps.

Ingredienser:
1 fl. klar Brøndum snaps eller vodka 70 cl.
1 dl flydende honning
2 kanelstænger
skal af 2 øko appelsiner
Cirka 12 hele kardemommekapsler
6 nelliker
Frisk ingefær svarende til en tommeltot

Fremgangsmåde:
Skær skallen af appelsinerne og ingefæren og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i et stort glas sammen med Brøndum klar snaps.

Det skal trække i en måned, men smag på det efter 14 dage.

Filtrer og hæld det på en karaffel. Nyd den til julefrokosten eller til de søde julelækkerier


Ingefær shots

Ingredienser:
1 liter vand
200 gram ingefær
6 cm.gurkemeje
1 øko citron
2 spsk. honning

Fremgangsmåde:
Det hele skæres i skiver og koges i vand i 45 minutter, afkøles og hældes på flaske. Det kan holde sig i køleskab i flere uger.