Stegetips for kylling

Tilberedningsmetoder for en hel kylling:

I ovn:
Steges i cirka 60 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader celsius. Varmluft ovn 180 grader. Kødsaften skal være helt klar og kernetemperaturen i kødet skal være 75 grader.

Gryde:
Gnid kyllingen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider. Læg den på siden i gryden, tilsæt 1½ dl. bouillion og lad den simre i 35 minutter. Vend kyllingen og steg videre i 35 minutter.

Grill:
Steg ved indirekte varme og gerne under låg indtil kødsaften er helt klar.

Generelt for tilberedning af kylling:
Steg eller kog altid fjerkræ til kødsaften er helt klar og temperaturen i midten af kødet er minimum 75 grader celsius.

Køkkenhygiejne:
Hold kød, øvrige ingredienser og grønsager adskilt under tilberedningen. Vask altid hænder ved hvert arbejdsskift og brug kun rengjorte køkkenredskaber ved hvert arbejdsskift.

Overholder du de simple regler undgår du sygdom og dårlig mave ……