Juletips

En saftig and.

Carsten Olsen, der er kendt som den Skaldede Kok, viser, hvordan man laver en saftig and med sprødt skind.

Se hele videoen her…………

Det er vigtigt, at man vælger en and på over over 3000 gram.

– Når den vejer over 3000 gram så har den nået at skifte fjer to gange, og den har dannet sit naturlige fedtlag, og det er vigtigt for, hvor saftig anden er, siger Den Skaldede Kok.

Fyld anden op med  æbler og svesker. (ca. halv af hver)
Det kan fx være Belle de Boskop-æbler. Behold skrællen på, men fjern kernehus og skær dem i kvarte.

Drys godt med salt på skindet. Så bliver det sprødt.

Stryg 3-4 spsk hvedemel ud i bunden af bradepanden, når den første fedt er smeltet af anden. Det jævner sovsen og giver den en dejlig nøddeagtig smag.

Steg anden ved 175 grader i 35 minutter pr. ½ kilo and.

Kilde: BT.dk.

Sprød svær på Flæskestegen.

Det vigtigste er, at sværen er ridset korrekt. Selvom flæskestegen er ridset, når du køber den, så vil den ofte ikke være ridset nok. Se derfor alle ridser efter og sørg for, at alle svær er skåret ned til kødet.

Gnid godt med groft salt på sværen og ned mellem sværene.

Sæt laurbærblade fast i nogle af ridserne.

Steg flæskestegen ved 200 grader, og sørg for at ovnen er ordentlig varm, når du sætter stegen ind.

Brug et stegetermometer. Ved 62 grader er stegen rosa, ved 65 grader er den svagt rosa og ved 68-70 grader er den gennemstegt.

Det er rigtig vigtigt, at man hver 15-20 minutter lige åbner ovnen og får dampen ud af ovnen. Så får man en dejlig sprød svær.

Kilde: BT.dk

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.