Rodfrugter

Kartofler

kartofler

Kartoflen er både blevet betegnet som Himlens Gave og Djævelens Æble siden indtoget i Europa. Kartoffeltyskerne stod for udbredelsen af knolden i Danmark og siden da, har den været fast inventar på middagsbordet. Den har haft opture og nedture, og befinder sig lige nu i en af nedturene. Stakkels kartoffel!


Økologiske kartofler

bagekartofler
Kartoflerne er dyrket i harmoni med naturen uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte.

Holdbarheden forlænges ved mørk og kølig opbevaring 5 – 8 grader Celtius.


Persillerod

Persillerod

Persillerod

Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i smagen, og persillerod buer udad i toppen, hvor pastinak buer indad. Persillerod bruges ofte som smagsgiver og fyld i supper, gerne sammen med andre rodfrugter og kartofler. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres. 

Indeholder en stor mængde folat, specielt vigtigt for proteindannelsen, for de røde blodlegemer og et must for gravide, samt C- og E-vitamin.

Persillerødder er en robust rodfrugt. Sås i det tidlige forår og er klar til høst i september. I milde vintre kan planten dog overvintre på marken, hvis den dækkes lidt til – og den bevarer endda sin grønne top langt ud på sæsonen. Hele efteråret og vinteren kan vi derfor nyde denne dejlige.


 

Rødbeder.

Image8

Rødbede er karakteriseret ved at have en fast knold med kraftigt mørkerødt kød. De findes både som runde, aflange og kegleformede. Rødbedesaft farver kraftigt. Rødbede kan både spises rå, kogt, bagt og syltet.

Opbevaring: Opbevares bedst i køleskabet i en plastpose.
Sæson: August til April


 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.