Friske krydderurter

Ingefær

Ingefær (Zingiber officinale) indgår i en plantefamilie med kardemomme og gurkemeje. Den del af ingefærplanten, som bruges som urtemedicin, er rhizomet. Det er den del af planten, som vokser horisontalt på eller lige under jordoverfladen. Ofte omtales dette som ingefærrod, men rhizomet er den horisontale stamme i planten, som sender rødder ud.

Ingefær vokser primært i Asien og tropiske områder. Ingefær anvendes i madlavning, men er også blevet brugt siden oldtiden mod en række forskellige tilstande som forkølelse, feber, fordøjelsesproblemer og som appetitstimulerende middel. Ingefær bruges i vore dage først og fremmest til at behandle kvalme og opkastninger.

Purløg

purløg

Purløg er velegnet til kartoffelsalater, grønne salater, rygeost, æggeretter, supper og dressinger. Bruges også som grønt drys på smørrebrød, i sandwich og røget fisk.

Purløg tilsættes lige før servering, da den mister smag ved varmebehandling. (Bør opbevares køligt) Purløg i potter er egnet til udplantning.

Dild – frisk indkøbt i Coop.dk.

Frisk dild i potter opbevares i vindueskarmen uden direkte sol og vandes dagligt.

Frisk dild i potter opbevares i vindueskarmen uden direkte sol og vandes dagligt.

Coop skriver på embalagen:
“Mild dild smag” – hvad skulle det ellers være  🙂
Dild bør ikke koges med i saucer, da den msiter en del af smagen, tilsættes lige før servering. Anvendes i i kolde saucer og dressinger, alle typer fiske- og skaldyrsretter samt ægge- og grønsagretter.

TIP:
Lam i dild. Lammebov koges. Lammesuppen jævnes og tilsættes dild og citron, salt og peber.  Kødet skæres i skiver og lægges på et fad, saucen hældes over. Pyntes med frisk dild. Serveres med kartofler.

Opbevaring:
Hos forbrugeren opbevares den i vindueskarmen uden direkte sol og vandes dagligt. Den an ikke udplantes. ( Det er en enårig plante).

 

Ramsløg

Ramsløg er det nye hit. Ramsløg er en løgplante. Smagen minder om en blanding af hvidløg og porre. De er mindre pebrede end purløg, men mildere end hvidløg og har en syrlig, ‘græsset’ eftersmag.

Anvendelse Rør hakket ramsløg sammen med frisk gedeost, rygeost, yoghurt eller let cremefraiche, og vend det med lune nye kartofler, eller rør friskhakket ramsløg sammen med smør som tilbehør til fisk, f.eks. til hornfisk. Hvis man skærer et par blade i fine strimler og vender dem med smør eller god olivenolie og serverer dem til lune nye kartofler eller dampende kogte hvide asparges.

Løg i frikadellefarsen kan erstattes af ramsløg.

En kommentar til Friske krydderurter

  1. Anonym skriver:

    test

Skriv et svar