Krydret andebryst

Ingredienser:
4 små Berberie andebryst
1 kg (helst små runde) rødbeder
4 store eller 8 små rødløg
½ bdt Løvstikke
1 citron
1oo g smør
lidt olie til stegning (neutral)
1 tsk salt
½ tsk sort peber
Rød balsamico
2 dl god kalvefond, eller hønsefond
3 -4 enebær
4 hele sorte peberkorn
5 stk nelliker

Glaserede rødbeder
Rødbeder
Balsamico
Kalvefond
Salt
Peber
Citron

Bagte rødløg med løvstikkesmør
Smør
Løvstikke
Usprøjtet citron
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Tag dine tørrede krydderier og rist dem af på en pande, så smagen åbner sig.
Pulveriser dem så i en morter eller på en kaffemølle.

Rids andebrystet godt ned i fedtet og gnid lidt af dine varme krydderier ind i brystet.

Kom dem i et fad og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 10-15 min.
Når du tager dem skal de hvile i folie/sølvpapir og et viskestykke i 10 min., og de er klar til at skære

Alternativ fremgangsmåde
Brun først de krydrede andebryster af på en pande, der til at starte med er kold.
Så reducere du meget af fedtet på andebrystet og for en dejlig sprød skorpe.
Steg dem videre i ovnen ved 200 G i 10 min og lad dem hvile i folie/sølvpapir og et viskestykke i 10 min.

Glaserede rødbeder
Kog dine rødbeder møre i vand og smut dem bagefter.
Imens koger du din balsamico og kalvefond ind, til den begynder at tykne.

Kom rødbederne i og kog det hele videre og smag til med salt, peber og lidt citron.

Bagte rødløg med løvstikkesmør
Tag smørret og lad det få lidt temperatur. Hak løvstikke helt fint og bland det i med lidt citronsaft, lidt citronskræl, salt og peber. Smag det til.

Tag dine rødløg og vask dem. Skær derefter bunden af dem, så de kan stå i et ovnfast fad.
Lav et kryds snit foroven og kom  løvstikkesmør i, eller ovenpå.

Bag dem ved 200 G i 20 min. Tjek dem under hele bagnings forløbet, da de svinder lidt i størrelse.

Kilde: http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifter/O-Aa/Stegt_andesteg.htm

Dette indlæg blev udgivet i Ugens opskrift og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.