Kartofler med sukker ærter og rejer

Ingredienser:
1 kg. Linzer delikatesse kartofler
250 g sugar ærter
1 bundt forårsløg
4 spsk. olie
2 spsk. honning
2 spsk. hvidvinseddike
1½ tsk. revet ingefær
2 spsk. oregano
Salt og peber.

Ærteskud og andre krydderurter kan bruges, serveres med brød eller flütes.

Marinade til rejer:
½ dl olie
3 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt

600 gram kogte rejer med skal på halen.

Om Linzer Delikatesse
Som navnet antyder, er Linzer Delikatesse en rigtig delikatesse kartoffel. Den er langoval, gulkødet og er af aspargestypen. Linzer Delikatesse er en tidlig sommer kartoffel, som er klar til brug allerede i juni måned. Den er særdeles velsmagende og velegnet til at spise både med og uden skræl. Den tager sig flot ud på en tallerken og gør sig godt til sommerens lette retter.

Fremgangsmåde rejer:
Bland olie, hvidløg og salt. Læg rejerne i marinaden og lad dem række i 30 minutter. Sæt rejerne på spid og grill dem over høj varme i 30 sekunder på hver side, eller steg dem på pande så de netop bliver varme.

Kartofler:
Skyl og kog kartofler med lidt salt i vandet til de er møre. Sukker ærterne blancheres, skyl og skær forårsløg i skrå skiver.

Rør dressing sammen af olie, honning, hvidvinseddike, revet ingefær, oregano, salt og peber. 

De nykogte, lune  kartofler skæres i skiver eller tern og blandes med dressingen. Anret kartofler med grønsager, ærteskud og server de varme rejer med et godt brød.

Kilde: http://vel-smag.dk/sorter-linzer.php

Dette indlæg blev udgivet i Frokostretter, Grøntsager og tagget , , , . Bogmærk permalinket.