Lammeculotte med mos

Ingredienser:1 lammeculotte (350 – 400 gram)
5 kartofler
oliven olie
salt og peber
kartofler
smør
1  dl fløde
1 dl mælk
1 æggeblomme
parmesanost
Muskat
timian

Fremgangsmåde:
Lamme Culotte  (Lammeculotte på cirka 350 – 400 gram).
Rids lammeculottens overside (fedtlag), gnid med slat og peber. Culotten lægges i et ildfast fad, hæld lidt olivenolie over. Steg culotten i ovnen ved 180 grader i 20 – 25 minutter. Brug stegetermometer og der anbefales en kernetemperatur på 71 grader Celtius.

Lad den hvile 10 minutter inden den skæres ud.

Kartoffel gratin:
5 kartofler skrælles, skæres i terninger og koges møre. Moses med en gaffel, røres med 1 dl mælk og krydres med salt, peber og muskat. Hældes i små smurte ildfaste forme. Rør 1 dl fløde, 1 æggeblomme, salt, peber og revet parmesanost sammen og hæld massen over mosen. Drys med timian og bag ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.