Lammekølle bagt i 7 timer

Ingredienser:
2½ kg. lammekølle
3 gulerødder
2 løg
6 dl rødvin
4 dl kalvefond (Evt. bouillion terning)
Olivenolie
1 HELT hvidløg
2 kvaste rosmarin
14 stilke bredbladet persille
10 kvaste timian.
Salt og peber

Lammekølle a la Søren Pind og bogen "Mine Livretter" skrevet af  Michel Michaud

Lammekølle a la Søren Pind og bogen “Mine Livretter” skrevet af Michel Michaud

Fremgangsmåde:
Brun Lammekøllen (2,5 kg) i en smule olivenolie, i en stor støbejernspande med låg eller lignende. Krydr køllen med salt og peber, tilsæt hvidløg (1 HELT hvidløg, skåret i to halvdele), gulerødder (3, skrællede, skåret i store stykker), løg (2, skåret i tern), rosmarin (2 kv.) timian (10 kv.) og persille (14 st. bredbladet), rødvin (6 dl) og brun kalvefond (4 dl). Bag det hele under låg i ovn ved 170 grader i 7 timer – jeg bruger en stegeso. Vend køllen forsigtigt med mellemrum ca. 3-4 gange i starten og sørg for, der hele tiden er væde, så køllen ikke tørrer ud. Tilsæt vand om nødvendigt.

Kartoffelmos: skræl og kog kartoflerne – uden salt! Pisk dernæst kartoflerne sammen med fløde. Når konsistensen er passende, tilsættes lurpakket smør. Og afslutningsvis smages til med salt.

OBS!
Søren Pind skriver, opskriften stammer fra Michel Michaud – “Mine livretter“.
En bog, Søren Pind varmt kan anbefale.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.