Månedsarkiv: november 2011

Chiligryde

Ingredienser: 300 g løg i skiver. 2-3 fed hvidløg, hakket. 1,5 kg oksebov i tern. 2 røde chilifrugter, fint hakkede. 2 dåser kidneybønner. 2 dåser hakkede/flåede tomater. Basilikum, oregano, paprika, salt, peber. Flydende oksefond. Maizena til jævning. Fremgangsmåde: Brun kødet, … Læs resten

Udgivet i Kød | Tagget | Skriv en kommentar

Lammeragout med timian

Ingredienser: 300 g lammekød. Smør (til stegning). 2 spsk hvedemel. 2 dl bouillon. 2 dl fløde. 1 pakke dybfrosne ærter (300g). Salt og peber. 1/4 tsk smuldret timian. 2 spsk fintklippet persille. Fremgangsmåde: Skær kødet i små terninger og svits det … Læs resten

Udgivet i Kød | Tagget , | Skriv en kommentar

Stjerneskud

Ingredienser: Lyst brød. Dampet rødspættefilet. Stegt fiskefilet (rødspætte). Røget laks. Rejer. Citronskiver. Alt, hvad der normalt bruges i en salatskål, eksempelvis: Forskellige slags grøn salat, tomater, agurk uden kerner, bladselleri, rødløg, blomkål i små buketter og evt. pasta eller kartoffeltern. … Læs resten

Udgivet i Fisk | Tagget , , | Skriv en kommentar

Kyllingesuppe

Ingredienser: (4 personer) 1/2 kg kylling, skæres i små stykker, 2 løg, finthakket 2-300 g grønsager; fx bønner, gulerødder, pastinak, kartofler (klargjorte og skåret i stykker) 2 cm ingefær knust i en morder, 3 fed hvidløg knust i en morder, … Læs resten

Udgivet i Supper | Tagget , , , , | Skriv en kommentar

Calcutta Kylling

Ingredienser: 1 hel kylling parteret i ca. 12 stykker. 1 hakket løg 3 hakkede fed hvidløg 30 gr. smør 4 dl. kokosmælk 4 spsk. citronsaft Salt efter behag 3 cm. frisk ingefær skåret i tynde strimler Masala 1 spsk. knust … Læs resten

Udgivet i Brugernes opskrifter, Fjerkræ | Tagget , , , , , , | Skriv en kommentar