Månedsarkiv: december 2010

Laksetatar

Ingredienser: Fersk laks Finthakket forårsløg Syltede ingefærkugler i ingefærsirup Limesaft Maldon salt, eller en anden god flagesalt Friskkværnet sort peber Drys: Ristede sesamfrø Ørredrogn Evt. lidt frisk koriander Fremgangsmåde: Laksen hakkes helt fint i hånden, hvorefter den blandes med finthakket … Læs resten

Udgivet i Fisk, Frokostretter | Tagget , , , | Skriv en kommentar

Kalvebov stegt i Römertopfen

Ingredienser:  2 løg 4 gulerødder 4 persillerødder smør 1 kalvebov eller tykkam (ca. 700 g) salt og peber 400 g rå chorizopølser 1 lille håndfuld frisk mynte salt og peber 2 dl æblemost Fremgangsmåde: Skær grøntsager i mindre stykker. Smør formen … Læs resten

Udgivet i Kød | Tagget , , | Skriv en kommentar

Ris a la mande

Ingredienser: (4-5 personer) 1 stang vanilje 1 dl grødris 3 dl sødmælk 2 dl vand ca. 2 spsk. sukker 1/4 tsk. salt 125 g mandler evt. lidt sød marsala, sød sherry eller hvid portvin 2-3 dl piskefløde Tilbehør: hjemmesyltede kirsebær … Læs resten

Udgivet i Desserter | Tagget , | Skriv en kommentar

Risengrød

Ingredienser: (4 personer) 2,5 dl ris 1 tsk. salt 12 dl sødmælk Fremgangsmåde: Bring ris, salt og mælk i kog, og lad det koge i 2-3 minutter. Lad grøden koge i »høkasse« (se faktaboks). Efter knap én time er den … Læs resten

Udgivet i Uncategorized | Tagget | Skriv en kommentar

Stegte fiskefileter

Ingredienser: 4 rødspættefileter. 4 spsk hvedemel. 1 spsk. peber. 1 spsk. salt. 3-4 spsk. smør. Fremgangsmåde: Rens og skyl rødspættefileterne og dup dem let med lidt køkkenrulle. Bland melet med salt og peber og vend rødspætterne i blandingen. Smelt halvdelen … Læs resten

Udgivet i Fisk | Tagget , | Skriv en kommentar